Facilitering

Når det er tid til forandring i virksomheden, kan det være svært at opnå ved at sætte de vante spillere på banen. I hverdagen er det en styrke, at kolleger og ledelse kender hinanden indgående, men når der skal styres processer, er det oftest en fordel med friske øjne på situationen. Det er nemlig helt afgørende for udbyttet, at ”plejer” bliver efterladt ved dørtærsklen sammen med intern historik, relationer og forudindtagede holdninger.

Som procesfacilitator sikrer jeg en uvildighed og en neutralitet, som gavner processen, fordi der er fokus på det emne, der skal håndteres og ikke en masse udenomssnak.

Fokus på procesfacilitering

Procesfacilitering kan have fokus på alt lige fra samarbejde, medarbejderfastholdelse og ideudvikling til strategiarbejde, værdier eller virksomhedskultur.  Fællesnævneren er altid de mennesker, der er involverede. Hvis de ikke føler sig set, hørt og respekteret, er processen dømt til at mislykkes fra start. Derfor lægger jeg altid stor vægt på inddragelse, fællesskab og ejerskab, når jeg faciliterer processer.

Det kan være svært at sætte kroner og øre på værdien af, at man som leder eller team kan gå på arbejde med ro i maven, vished om sit mål og høj motivation. Jeg har personligt været vidne til den transformation, der kan ske på bare en dag, når jeg kommer ud i en virksomhed og åbner vinduerne, så de kan få luftet ud. Og her ser jeg nogle meget glade bier, der pludselig glæder sig til at komme på arbejde næste dag, så de får lov at lave noget honning!

Anne Back
Anne Back
40 44 35 22
anne@anneback.dk